Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka szkoła po gimnazjum?

lackidacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam, że robię z tego forum samosię, ale potrzebuję rady od starszych forumowiczów (wiekowo, nie czasowo na forum). A więc wypadałoby zacząć się zastanawiać, jaką szkolę wybrać, jaki kierunek itp. Dałbym sobie sam radę, ale nie potrafię wybrać ze względu na brak zainteresowań.

Z aktualnych przedmiotów szkolnych lubię (może to w jakimś stopniu pomoże):

-biologię - fajna nauczycielka(dyrektor), dobre oceny i lubię nauki o organizmach, bakteriach itp. (5)

-fizykę - fajna nauczycielka, oceny średnie (4 ze względu na aktywność)

-polski - zwyczajna nauczycielka, oceny całkiem całkiem (4)

-technikę - zaje*ista nauczycielka, oceny bardzo dobre (5)

-angielski - najgorsza nauczycielka w szkole, oceny bardzo dobre i dobra komunikacja z obcokrajowcami [fora, rozmowy itp.] (5)

-wf - najluźniejsza lekcja, ogólnie lubię sporty (5)

Nie lubię:

-chemii (4)

-religii (4)

-francuskiego (4)

-wos (4)

Nie mam zdania:

-matematyka - wyluzowany nauczyciel, oceny dobre, ale nie kręci mnie liczenie ^_^ (4)

-historia - nauczycielka strasznie sztywna ( xD), lubię słuchać o bitwach, ciekawostkach itp., ale z testów jestem średni (4)

*Cyfry w nawiasach oznaczają moje oceny na koniec z danego przedmiotu.

Na pewno ktoś zapyta "A po kiego ch*ja wypisałeś nauczycieli, po co nam to?". Dlatego, że moje nastawienie do przedmiotu może wynikać z moich relacji z nauczycielem.

Mieszkam na Górnym Śląsku w okolicach Rybnika. Najbardziej opłacalnym zawodem dla mnie byłby aktualnie górnik (po kilku latach pracy ponad 5000-6000zł wypłaty, po studiach i awansie na "Sztygara" ponad 7000-8000zł), ale nie odpowiada mi zbytnio siedzenie pod ziemią i kopanie (bardziej to pierwsze, bo wiem, że "Bez pracy nie ma kołaczy") oraz odstrasza dzisiejsza głupota niektórych górników.

Jestem gotowy pójść na studia, ale (chyba jak każdy) chcę pójść do pracy jak najszybciej, ze względu na to, że rodzice się starzeją, wzięli kredyt, aby wybudować dom i chcę im pomóc, a nie być rozpieszczonym dzieciakiem, który rodziców kocha tylko jak dają kasę.

Mam nadzieję, że ktoś podsunie jakieś ciekawe pomysły bez zbędnego hejtu na moją niezdecydowaną osobę.

Jeśli te informacje nie wystarczą, mogę podać coś więcej.

7m9a.png

Opublikowano

Ogólnie to brakuje w dzisiejszych czasach jednego decydującego przedmiotu - Informatyka ^_^

Nie, ale wg. twoich zainteresowań poszedłbym na projektanta wnętrz - przyda się Angielski,Polski i oczywiście technika.

Zależy też od tego jakie masz zainteresowania.

Ja np. już od "małego" siedziałem na Pegazusie czy też C64 po kilka godzin dziennie

Do teraz przesiaduje co raz więcej godzin - i nie, nie noszę żadnych okularów, soczewek czy też nie mam specjalnego monitora.

Dzięki czemu poszedłem właśnie na Ti a później się zobaczy może Designer albo Specjalista ds.gier komputerowych (tester) :D

5gubmKI.png

Opublikowano

Z tego co wytyczałem lubisz biologię i ją w miarę ogarniasz, ale chemii nie za bardzo co raczej nie wróży przyszłości na biol-chem.

Ja polecam osobiście iść na humana/turystyke/lingwistyke w LO.

Po LO na studia i masz załatwioną przyszłość.

Ja sam obecnie idę do 1LO klasa turystyczno/lingwistyczna, rozszerzona gegra i anglik.

Opublikowano

Skończone studia nie oznaczają przyszłości, oj nie! Trzeba udać się na kierunek, który wiesz, że faktycznie cię interesuje w ten sposób, że kończąc go będziesz się dalej rozwijał lub wiesz, że możesz po nim pracę znaleźć.

Cześć :)

Opublikowano

Skończone studia nie oznaczają przyszłości, oj nie! Trzeba udać się na kierunek, który wiesz, że faktycznie cię interesuje w ten sposób, że kończąc go będziesz się dalej rozwijał lub wiesz, że możesz po nim pracę znaleźć.

Nie widzę zbytniego sensu w chodzeniu na studia, które ci sie nie podobają :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

@2UP A jak źle mu pójdzie matura to już nic nie zrobi.

No to trzeba spiąć tyłek i się uczyć żeby być pewnym o maturę.

Trzeba być obcykanym, a pójdzie jak po maśle.

Opublikowano

Górnik jest fajny ^_^ to prawie tak ja w Majnkrafcie

A tak na serio z tego co wypisałeś to najlepiej idź do technikum i potem ewentualnie na studia by mieć lepszą posadę. Po technikum na pewno znajdziesz jakąś pracę ->dyplom zawodowy+matura

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Ogólnie to brakuje w dzisiejszych czasach jednego decydującego przedmiotu - Informatyka ^_^

Ja mam w tygodniu 12 godzin informatyki która dzieli się jeszcze na poszczególne przedmioty takie jak

- systemy operacyjne

- programowaniu strukturalne :)

@TOP

Patrząc przyszłościowo w dzisiejszych czasach najlepiej iść albo do technikum albo do zawodówki :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nie, ale wg. twoich zainteresowań poszedłbym na projektanta wnętrz - przyda się Angielski,Polski i oczywiście technika.

Zależy też od tego jakie masz zainteresowania.

Ja np. już od "małego" siedziałem na Pegazusie czy też C64 po kilka godzin dziennie

Do teraz przesiaduje co raz więcej godzin - i nie, nie noszę żadnych okularów, soczewek czy też nie mam specjalnego monitora.

Dzięki czemu poszedłem właśnie na Ti a później się zobaczy może Designer albo Specjalista ds.gier komputerowych (tester) :D

A co znaczy "Ti" "Designer" i jaka to szkoła ?

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ti no to przynajmniej u mnie w szkole to jest Technik Informatyk :)

PS: na taki profil do technikum chodzę :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...